Lauwwarme andijviesalade met rookworst
Snel te maken
Equipment
- mes
- 2 Koekenpannen
- schilmes,
- vier borden
Ingrediënten
- 350 g andijvie verse
- 1 rookworst 250 g
- 8 eetlepels zonnebloemolie
- 1 pak aardappelschijfjes 700 g
- 1 rode paprika
- 1 appels
- 1 eetlepel azijn
- 2 theelepel mosterd
- mespunt suiker
Instructies
- Andijvie in reepjes snijden, wassen en goed laten uitlekken.
- Rookworst 15 minuten in heet water verwarmen.
- In 2 koekenpannen 4 eetlepels olie verhitten en aardappelschijfjes volgens gebruiksaanwijzing bakken.
- Paprika schoonmaken en in blokjes snijden.
- Appel schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden.
- Andijvie, paprika en appel over vier borden verdelen.
- Van 4 eetlepels olie, azijn, mosterd en suiker dressing roeren, op smaak brengen met zout en peper en over andijvie sprenkelen.
- Rookworst in plakjes snijden, met aardappelschijfjes mengen en over andijvie verdelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met pistolets.