Lauwwarme Aspergesalade met Witlof en Mandarijn
Deze lauwwarme aspergesalade is een prachtig gerecht dat zowel in smaak als presentatie indruk maakt. Met knapperige asperges, frisse witlof, en een vleugje zoete mandarijn, is dit een heerlijke en gezonde maaltijdoptie. Serveer het met eetbare viooltjes voor een extra feestelijke uitstraling!
Ingrediënten
- 1 lepel olijfolie
- 1 mandarijn
- 2 gekookte eieren
- 2 stronken witlof
- 10 radijsjes
- 100 g kleine tomaatjes
- 200 g groene asperges
- 200 g hamblokjes
- 200 g witte asperges
- 250 g gemengde sla
- 250 g krielaardappels
- Kleine viooltjes optioneel
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Schil de witte asperges en snijd zowel de witte als de groene asperges in kleine stukjes.
- Verwarm een vuurvaste schaal in de airfryer op 200 graden Celsius gedurende 5 minuten.
- Voeg 1 lepel olijfolie toe aan de hete schaal en voeg de asperges, hamblokjes en krielaardappels toe.
- Bak dit geheel in de airfryer op 200 graden gedurende 10 minuten, schep tussendoor een paar keer om.
- Breng de salade op smaak met zout en peper en laat het geheel 5 minuten afkoelen.
- Snijd ondertussen de gekookte eieren in partjes, halveer de tomaatjes en snijd de radijsjes in plakjes.
- Leg de gemengde sla in een groot diep bord of schaal en meng de tomaatjes, partjes mandarijn en radijsjes door de lauwwarme aspergesalade.
- Garneer de salade feestelijk met witlof en eventueel wat kleine viooltjes voor een decoratieve touch.
Notities / Tips / Wijnadvies
Combineer met een frisse Pinot Grigio of een lichte Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 210 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 10 g | Vet: 9 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 6 g