Lauwwarme Feta Salade met Pancetta en Rozemarijn

Een rustieke houten tafel met een lauwwarme salade van feta, knapperige pancetta en verse rozemarijn. De salade bestaat uit gemengde sla, cherrytomaatjes, rode ui en olijven, licht aangemaakt met vinaigrette. De feta is warm en licht gesmolten, de pancetta goudbruin en krokant. Geserveerd op een keramisch bord met een sneetje rustiek brood. De achtergrond toont een gezellige keuken met warme verlichting.

Lauwwarme Feta Salade met Pancetta en Rozemarijn

Deze lauwwarme feta salade met pancetta, paprika en rozemarijn is een heerlijk bijgerecht voor een zomerse barbecue of een lichte maaltijd.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g feta in blokjes
  • 1 paprika in dunne reepjes
  • 100 g pancetta of gerookte spekjes
  • 1 takje verse rozemarijn fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de feta in blokjes en doe deze in een kom.
  • Snijd de paprika in dunne reepjes.
  • Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie en bak de pancetta of spekjes krokant.
  • Voeg de paprika toe en bak tot deze iets zachter is geworden.
  • Voeg op het laatste moment de fijngehakte rozemarijn en zwarte peper toe en roer goed door.
  • Schep het warme mengsel over de feta en meng voorzichtig.
  • Serveer direct als bijgerecht of lichte maaltijd.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Lekker als bijgerecht bij de barbecue of geserveerd met een stuk vers stokbrood.

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge rosé past goed bij deze salade.

Voedingswaarden

Calories: 290 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 14 g | Vet: 24 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Kaas / Salade
Land van herkomst Mediterraan
Jaargetijde: Alle Jaargetijden