Lauwwarme Feta Salade met Pancetta en Rozemarijn
Deze lauwwarme feta salade met pancetta, paprika en rozemarijn is een heerlijk bijgerecht voor een zomerse barbecue of een lichte maaltijd.
Ingrediënten
- 200 g feta in blokjes
- 1 paprika in dunne reepjes
- 100 g pancetta of gerookte spekjes
- 1 takje verse rozemarijn fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- Zwarte peper naar smaak
Instructies
- Snijd de feta in blokjes en doe deze in een kom.
- Snijd de paprika in dunne reepjes.
- Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie en bak de pancetta of spekjes krokant.
- Voeg de paprika toe en bak tot deze iets zachter is geworden.
- Voeg op het laatste moment de fijngehakte rozemarijn en zwarte peper toe en roer goed door.
- Schep het warme mengsel over de feta en meng voorzichtig.
- Serveer direct als bijgerecht of lichte maaltijd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker als bijgerecht bij de barbecue of geserveerd met een stuk vers stokbrood.Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge rosé past goed bij deze salade.Voedingswaarden
Calories: 290 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 14 g | Vet: 24 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 3 g