Lauwwarme krieltjessalade met gegrilde zalm
Allerhande 2002
Ingrediënten
- 1 kg krieltjes ongeschilde
- 300 gr spinazie panklare
- 500 gr cherry trostomaten
- 400 g zalm filet / verse
- 2 dl dressing Aglio fles
Instructies
- Ovengrill voorverwarmen.
- Krieltjes halveren en in pan met ruim water en zout aan kook brengen.
- Krieltjes in ca. 10 minuten beetgaar koken en in vergiet laten uitlekken.
- Trostomaatjes wassen, takken doormidden knippen.
- Zalmfilet en tomaatjes op bakblik leggen en onder ovengrill schuiven.
- Na 5 minuten omdraaien en nog ca. 5 minuten grillen tot zalm bijna gaar is (kern mag rauw blijven).
- Zalmfilet met twee vorken in stukjes verdelen.
- Krieltjes, zalm en verse spinazie losjes mengen met sladressing.
- Salade over 4 borden verdelen en garneren met trostomaatjes.
Voedingswaarden
Calories: 530 kcal | koolhydraten: 51 g | Protein: 24 g | Vet: 26 g