Lauwwarme krieltjessalade met gegrilde zalm

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg krieltjes ongeschilde
  • 300 gr spinazie panklare
  • 500 gr cherry trostomaten
  • 400 g zalm filet / verse
  • 2 dl dressing Aglio fles

Instructies

  • Ovengrill voorverwarmen.
  • Krieltjes halveren en in pan met ruim water en zout aan kook brengen.
  • Krieltjes in ca. 10 minuten beetgaar koken en in vergiet laten uitlekken.
  • Trostomaatjes wassen, takken doormidden knippen.
  • Zalmfilet en tomaatjes op bakblik leggen en onder ovengrill schuiven.
  • Na 5 minuten omdraaien en nog ca. 5 minuten grillen tot zalm bijna gaar is (kern mag rauw blijven).
  • Zalmfilet met twee vorken in stukjes verdelen.
  • Krieltjes, zalm en verse spinazie losjes mengen met sladressing.
  • Salade over 4 borden verdelen en garneren met trostomaatjes.

Voedingswaarden

Calories: 530 kcal | koolhydraten: 51 g | Protein: 24 g | Vet: 26 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Salade / Vis / Zalm