Lauwwarme linzensalade met geitenkaas

Allerhande 2002
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 bosuitjes
  • 4 takjes peterselie
  • 6 zwarte olijven zonder pit
  • 1 blikje linzen 265 g
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels mosterddressing
  • zout
  • 100 g jonge bladsla biologisch
  • 2 plakken geitenkaas à ca. 75 g / zachte
  • 2 theelepels honing
  • peper versgemalen

Instructies

  • Bosuitjes schoonmaken en schuin in ringetjes snijden.
  • Steeltjes van peterselie verwijderen, blad fijn hakken.
  • Olijven in vieren snijden. In zeef linzen laten uitlekken.
  • In magnetronschaal linzen, uienringetjes, peterselie, olijven en kappertjes door elkaar scheppen.
  • In magnetron afgedekt ca. 3 minuten verwarmen op vol vermogen (700 Watt). Linzen op smaak brengen met dressing, zout en peper.
  • Sla over twee grote borden verdelen.
  • Linzensalade in het midden scheppen.
  • Plakken geitenkaas op bordje leggen en in magnetron ca. 1 minuut verwarmen op vol vermogen.
  • Smeltende kaas op linzensalade leggen en honing erover druppelen.
  • Serveren met grof volkorenbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Warme geitenkaas uit de magnetron is ook als nagerecht heerlijk.
Druppel er wat meer honing over en serveer met aardbeien of druiven en geroosterde amandelen.
 

Voedingswaarden

Calories: 335 kcal | koolhydraten: 23 g | Protein: 18 g | Vet: 19 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Salade
Land van herkomst Frankrijk
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch