Lauwwarme pastasalade met rucola en mozzarella
Allerhande 2002
Ingrediënten
- 125 g macaroni grande biologisch
- 250 g romaatjes bakje
- 250 g mini-mozzarellabolletjes
- 75 g rucola zak
- 2 el basilicumolijfolie
- ½ citroen
- 50 g Grana Padano
- 2 el kappertjes
Instructies
- Rijkgevuld met twee soorten kaas.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking met zout beetgaar. Halveer de tomaatjes en snijd de bolletjes mozzarella in drieën.
- Haal de steeltjes van de rucola en scheur het slablad grof.
- Pers de citroen uit.
- Klop in een grote kom de dressing van citroensap, basilicumolie, peper en zout. Meng de tomaat, mozzarella en rucola door de dressing.
- Schaaf de kaas in grove krullen.
- Giet de pasta af en laat kort uitlekken.
- Schep de pasta door de salade en verdeel over de voorverwarmde borden.
- Strooi de krullen kaas, kappertjes en peper over de pasta.
Voedingswaarden
Calories: 710 kcal | koolhydraten: 52 g | Protein: 40 g | Vet: 36 g