Lauwwarme pastasalade met rucola en mozzarella

Allerhande 2002
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 g macaroni grande biologisch
  • 250 g romaatjes bakje
  • 250 g mini-mozzarellabolletjes
  • 75 g rucola zak
  • 2 el basilicumolijfolie
  • ½ citroen
  • 50 g Grana Padano
  • 2 el kappertjes

Instructies

  • Rijkgevuld met twee soorten kaas.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking met zout beetgaar. Halveer de tomaatjes en snijd de bolletjes mozzarella in drieën.
  • Haal de steeltjes van de rucola en scheur het slablad grof.
  • Pers de citroen uit.
  • Klop in een grote kom de dressing van citroensap, basilicumolie, peper en zout. Meng de tomaat, mozzarella en rucola door de dressing.
  • Schaaf de kaas in grove krullen.
  • Giet de pasta af en laat kort uitlekken.
  • Schep de pasta door de salade en verdeel over de voorverwarmde borden.
  • Strooi de krullen kaas, kappertjes en peper over de pasta.

Voedingswaarden

Calories: 710 kcal | koolhydraten: 52 g | Protein: 40 g | Vet: 36 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Salade
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch