Lebkuchen
Kerststerren
Equipment
- steekvormpjes,
- grote kom
Ingrediënten
- 200 gr honing
- 200 gr suiker
- 15 gr kaneel
- 2 gr gemalen kruidnagel
- ietsje nootmuskaat
- 40 gr oranjesnippers
- 400 gr bloem
- melk
- 20 gr poedersuiker
- ½ tl citroensap
- ½ tl eiwit
Instructies
Voorbereiding:
- De honing aan de kook brengen daarna erdoor roeren: 1 à 1,2 dl water, de suiker, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en de "gepureerde" oranjesnippers.
- Dit kokende mengsel in een grote kom met de gezeefde bloem doen en snel tot een deeg roeren en kneden.
- 30 Minuten laten rusten en tot een lap van 1 cm dikte uitrollen.
Bereiding:
- Uit het deeg sterren of kransjes steken.
- Het deeg op een beboterd en een met bloem bestoven bakblik leggen en met melk bestrijken.
- De sterren 20 minuten middenin de oven op 200°C (heteluchtoven 180°C) bakken.
- Roer voor het glazuur de gezeefde poedersuiker met citroensap en eiwit 2 minuten roeren.
- In een papieren puntzakje doen, puntje eraf knippen en de sterren en kransjes ermee bespuiten.