Leidse Hutspot met Witte Bonen en Spek
Een stevige Leidse hutspot met witte bonen, spek en hutspotgroenten, een heerlijke maaltijd om het herfstseizoen mee in te luiden.
Ingrediënten
- 500 g aardappels geschild en in blokjes
- Zout naar smaak
- 1 kg panklare hutspotgroenten
- 250 g spekblokjes
- 720 g witte bonen uit pot
- Versgemalen peper naar smaak
Instructies
- Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes.
- Kook de aardappelen en de hutspotgroenten zachtjes in een pan met weinig water en zout gedurende ± 15 minuten, schep af en toe om.
- Bak in een andere pan de spekblokjes in ± 4 minuten zachtjes uit.
- Giet de aardappelen en hutspotgroenten af.
- Schep de witte bonen met het vocht en het spek met het vet door de aardappelen en groenten en warm de hutspot al omscheppend nog ± 5 minuten zachtjes door.
- Breng op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een beetje mosterd en een stukje rookworst voor de klassieke smaak.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij de rijke smaken van deze hutspot.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 18 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 6 g