Lemper van Onbekende Auteur

Lemper van Onbekende Auteur

Gevulde rijstrolletjes
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • kattie ketan
  • santan van 1 klapper,
  • daun pandan
  • zout
  • 1 zacht gekookte kip
  • wat trassi
  • wat koenjit
  • wat gekookte laksa suun,
  • 10 rode uien
  • 5 witte uien
  • wat fijngesneden daun bawang
  • wat fijngesneden daun selderie
  • peper
  • zout
  • een paar lepels klapperolie
  • pisangblaren

Instructies

  • De ketan wordt gekukust (gestoomd) en gekarut (gemengd) met de santan, die men eerst gekookt heeft met daun pandan en wat zout.
  • Als de ketan gaar is, laat men ze koud worden op de tempeh (ronde, platte mand).
  • Het kippevlees (gehakt) fijn scheuren (Gehakt goed mengen).
  • De rode en witte uien dun snijden en fruiten met de trassi en koenjit in de verwarmde klapperolie tot ze gaar zijn
  • Voeg hierbij het kippevlees (gehakt), de laksa, de daun bawang en de daun selderie, de peper en het zout.
  • De pisang-bladeren knipt men in langwerpige stukken van 12 cm lang, 15 cm breed (of je neemt voor het gemak aluminiumfolie).
  • Neem van de ketan een bolletje en sla dit plat op het aluminiumfolie
  • Eerst de handen en aluminiumfolie wat nat maken met water tegen het plakken van de ketan) tot een formaat van ca 15 bij 10 cm en ook zo dun mogelijk.
  • Leg wat vulling over de lengte en rol dit dan op.

Video

Notities / Tips / Wijnadvies

Het is koud of warm te eten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Gevogelte / Kip / Rijst
Land van herkomst Indonesië