Lemper van Onbekende Auteur
Gevulde rijstrolletjes
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- De ketan wordt gekukust (gestoomd) en gekarut (gemengd) met de santan, die men eerst gekookt heeft met daun pandan en wat zout.
- Als de ketan gaar is, laat men ze koud worden op de tempeh (ronde, platte mand).
- Het kippevlees (gehakt) fijn scheuren (Gehakt goed mengen).
- De rode en witte uien dun snijden en fruiten met de trassi en koenjit in de verwarmde klapperolie tot ze gaar zijn
- Voeg hierbij het kippevlees (gehakt), de laksa, de daun bawang en de daun selderie, de peper en het zout.
- De pisang-bladeren knipt men in langwerpige stukken van 12 cm lang, 15 cm breed (of je neemt voor het gemak aluminiumfolie).
- Neem van de ketan een bolletje en sla dit plat op het aluminiumfolie
- Eerst de handen en aluminiumfolie wat nat maken met water tegen het plakken van de ketan) tot een formaat van ca 15 bij 10 cm en ook zo dun mogelijk.
- Leg wat vulling over de lengte en rol dit dan op.
Video
Notities / Tips / Wijnadvies
Het is koud of warm te eten.