Lichtgewicht Chocomousse met Gelatine

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
opstijven in de koelkast 4 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • pan voor au bain-marie,
  • koelkastvorm

Ingrediënten

  • 1 eiwit
  • 2 eetlepels energievrije zoetstof bijvoorbeeld Canderel
  • 50 g pure chocolade
  • 2 dl light room 15% of sojaroom alternatief
  • 3 gelatineblaadjes van 2 g

Instructies

  • Klop het eiwit stevig op met de zoetstof tot stijve pieken vormen.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water gedurende ongeveer 10 minuten.
  • Smelt de chocolade met de room au bain-marie en voeg vervolgens de gelatine toe zodat deze oplost.
  • Laat het mengsel even afkoelen tot het lauwwarm is, maar niet te koud.
  • Meng dit voorzichtig met het opgeklopte eiwit tot alles goed gemengd is.
  • Verdeel het mengsel over een koelkastvorm.
  • Laat de chocomousse gedurende minimaal 4 uur, bij voorkeur een nacht, opstijven in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze luchtige chocomousse is een heerlijke traktatie zonder de extra calorieën.

Wijnadvies:

Serveer het als dessert na een lichte maaltijd en geniet ervan met een kopje zwarte koffie of een glas rode dessertwijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Internationaal