Lichtgewicht Chocomousse met Gelatine
Ingrediënten
- 1 eiwit
- 2 eetlepels energievrije zoetstof bijvoorbeeld Canderel
- 50 g pure chocolade
- 2 dl light room 15% of sojaroom alternatief
- 3 gelatineblaadjes van 2 g
Instructies
- Klop het eiwit stevig op met de zoetstof tot stijve pieken vormen.
- Week de gelatineblaadjes in koud water gedurende ongeveer 10 minuten.
- Smelt de chocolade met de room au bain-marie en voeg vervolgens de gelatine toe zodat deze oplost.
- Laat het mengsel even afkoelen tot het lauwwarm is, maar niet te koud.
- Meng dit voorzichtig met het opgeklopte eiwit tot alles goed gemengd is.
- Verdeel het mengsel over een koelkastvorm.
- Laat de chocomousse gedurende minimaal 4 uur, bij voorkeur een nacht, opstijven in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze luchtige chocomousse is een heerlijke traktatie zonder de extra calorieën.