Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lichtgewicht Chocomousse met Gelatine
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
opstijven in de koelkast
4
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
pan voor au bain-marie,
mixer
koelkastvorm
Ingrediënten
▢
1
eiwit
▢
2
eetlepels
energievrije zoetstof
bijvoorbeeld Canderel
▢
50
g
pure chocolade
▢
2
dl
light room 15% of sojaroom alternatief
▢
3
gelatineblaadjes van 2 g
Instructies
Klop het eiwit stevig op met de zoetstof tot stijve pieken vormen.
Week de gelatineblaadjes in koud water gedurende ongeveer 10 minuten.
Smelt de chocolade met de room au bain-marie en voeg vervolgens de gelatine toe zodat deze oplost.
Laat het mengsel even afkoelen tot het lauwwarm is, maar niet te koud.
Meng dit voorzichtig met het opgeklopte eiwit tot alles goed gemengd is.
Verdeel het mengsel over een koelkastvorm.
Laat de chocomousse gedurende minimaal 4 uur, bij voorkeur een nacht, opstijven in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze luchtige chocomousse is een heerlijke traktatie zonder de extra calorieën.
Wijnadvies:
Serveer het als dessert na een lichte maaltijd en geniet ervan met een kopje zwarte koffie of een glas rode dessertwijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koolhydraat arm
/
Suikervrij
/
Vegetarisch
/
Zout arm