Lierse wafels

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel droge gist
  • 500 gr suiker
  • 1 mespunt zout
  • 400 gr boter
  • 5 eieren

Instructies

  • Meng het gezeefde bakmeel, de droge gist, het zout en de suiker goed door elkaar.
  • Smelt de boter laat hem afkoelen, maar niet stollen.
  • Voeg de nog vloeibare boter bij het bakmeel en kneed het door elkaar.
  • Klop de eieren los, voeg ze bij het bakmeel en kneed alles tot een glad deeg.
  • Maak er, als het deeg niet meer kleeft, kleine bolletjes van.
  • Rol die uit en snijd ze op de grootte van het wafelijzer.
  • Warm het wafelijzer op.
  • Vet het eenmaal in en bak het deeg.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak / Nagerecht
Land van herkomst België