Amandelcakejes

Limoen Amandelcakejes uit Australië

Porties: 12 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 50 g gepelde amandelen
  • 75 g bloem gezeefd
  • 150 g poedersuiker
  • Schil van 1/2 limoen geraspt
  • 5 eieren
  • 200 g boter gesmolten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de muffinvormpjes in of plaats cupcakepapiertjes erin.
  • Maal de amandelen fijn in een keukenmachine of met een vijzel.
  • Meng de gemalen amandelen in een grote kom met de gezeefde bloem, poedersuiker (houd 1 eetlepel apart) en geraspte limoenschil.
  • Klop in een vetvrije kom de eiwitten met een mespunt zout tot ze schuimig maar niet stijf zijn.
  • Spatel voorzichtig de opgeklopte eiwitten door de droge ingrediënten.
  • Roer vervolgens voorzichtig de gesmolten boter door het amandelmengsel.
  • Vul de muffinvormpjes tot twee derde met het beslag en bak ze in het midden van de oven gedurende 20-25 minuten, tot ze goudbruin zijn.
  • Laat de cakejes 5 minuten in de vormpjes zitten en laat ze daarna verder uitdampen op een rek.
  • Bestrooi de cakejes met de overgebleven poedersuiker

Notities / Tips / Wijnadvies

Een zoete, mousserende wijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij deze heerlijke en licht zoete amandelcakejes.

Voedingswaarden

Serving: 1 cakeje | Calories: 275 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 4 g | Vet: 21 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Gebak
Land van herkomst Australië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch