Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- vijzel
- muffinvormpjes (of cupcakepapiertjes)
Ingrediënten
- 50 g gepelde amandelen
- 75 g bloem gezeefd
- 150 g poedersuiker
- Schil van 1/2 limoen geraspt
- 5 eieren
- 200 g boter gesmolten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de muffinvormpjes in of plaats cupcakepapiertjes erin.
- Maal de amandelen fijn in een keukenmachine of met een vijzel.
- Meng de gemalen amandelen in een grote kom met de gezeefde bloem, poedersuiker (houd 1 eetlepel apart) en geraspte limoenschil.
- Klop in een vetvrije kom de eiwitten met een mespunt zout tot ze schuimig maar niet stijf zijn.
- Spatel voorzichtig de opgeklopte eiwitten door de droge ingrediënten.
- Roer vervolgens voorzichtig de gesmolten boter door het amandelmengsel.
- Vul de muffinvormpjes tot twee derde met het beslag en bak ze in het midden van de oven gedurende 20-25 minuten, tot ze goudbruin zijn.
- Laat de cakejes 5 minuten in de vormpjes zitten en laat ze daarna verder uitdampen op een rek.
- Bestrooi de cakejes met de overgebleven poedersuiker
Notities / Tips / Wijnadvies
Een zoete, mousserende wijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij deze heerlijke en licht zoete amandelcakejes.
Voedingswaarden
Serving: 1 cakeje | Calories: 275 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 4 g | Vet: 21 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 12 g