Limoen Meringue Taartjes

Limoen meringue taartjes

Limoen Meringue Taartjes

Porties: 4 stuks
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 100 gram bloem
  • 30 gram poedersuiker
  • 50 gram boter
  • ½ ei eiwit bewaren
  • Snufje zout
  • Extra boter om in te vetten
  • Steunvulling zoals gedroogde erwten

Voor de limoenvulling:

  • Sap en rasp van 1 limoen
  • 2,5 eieren eiwit bewaren
  • 1 heel ei
  • 50 ml water
  • 40 gram suiker
  • 1 theelepel maïzena
  • 40 gram boter
  • 2 eetlepels paneermeel

Voor de meringue:

  • 3 eiwitten
  • 65 gram suiker
  • Snufje zout

Instructies

  • Meng in een kom de bloem, poedersuiker, zout en boter tot een kruimelig deeg.
  • Voeg de halve eidooier toe en kneed kort tot een egaal deeg.
  • Dek af en laat het deeg koelen in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 170°C (hetelucht).
  • Vet vier taartvormpjes met een diameter van 8 cm in met boter.
  • Rol het deeg uit en bekleed de vormpjes hiermee.
  • Leg een stukje bakpapier op het deeg en vul met steunvulling zoals gedroogde erwten.
  • Bak ze 20 minuten, haal ze uit de oven, verwijder de steunvulling en bak ze nog 5 minuten zonder vulling.
  • Voor de limoenvulling: Verwarm in een pannetje het limoensap, limoenrasp, eidooiers, heel ei, water, maïzena en suiker.
  • Breng al roerend aan de kook.
  • Haal van het vuur en laat afkoelen tot ongeveer 30°C.
  • Klop vervolgens de boter er stukje voor stukje doorheen.
  • Zet afgedekt in de koelkast.
  • Voor de meringue: Klop in een schone kom de eiwitten met een snufje zout stijf.
  • Voeg geleidelijk de suiker toe tot het schuim glanst en pieken vormt.
  • Vul de afgekoelde taartbodems met het limoenmengsel en bestrooi met een beetje paneermeel om te voorkomen dat de vullingen elkaar raken.
  • Spuit of lepel de meringue erop.
  • Kleur de meringue met behulp van een crème brûlée-brander.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de limoen meringue taartjes direct na bereiding voor een knapperige meringue en een frisse limoensmaak.

Voedingswaarden

Calories: 325 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 18 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch