Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Limoen Meringue Taartjes
Porties:
4
stuks
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de bodem:
▢
100
gram
bloem
▢
30
gram
poedersuiker
▢
50
gram
boter
▢
½
ei
eiwit bewaren
▢
Snufje
zout
▢
Extra boter om in te vetten
▢
Steunvulling zoals gedroogde erwten
Voor de limoenvulling:
▢
Sap en rasp van 1 limoen
▢
2,5
eieren
eiwit bewaren
▢
1
heel ei
▢
50
ml
water
▢
40
gram
suiker
▢
1
theelepel
maïzena
▢
40
gram
boter
▢
2
eetlepels
paneermeel
Voor de meringue:
▢
3
eiwitten
▢
65
gram
suiker
▢
Snufje
zout
Instructies
Meng in een kom de bloem, poedersuiker, zout en boter tot een kruimelig deeg.
Voeg de halve eidooier toe en kneed kort tot een egaal deeg.
Dek af en laat het deeg koelen in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170°C (hetelucht).
Vet vier taartvormpjes met een diameter van 8 cm in met boter.
Rol het deeg uit en bekleed de vormpjes hiermee.
Leg een stukje bakpapier op het deeg en vul met steunvulling zoals gedroogde erwten.
Bak ze 20 minuten, haal ze uit de oven, verwijder de steunvulling en bak ze nog 5 minuten zonder vulling.
Voor de limoenvulling: Verwarm in een pannetje het limoensap, limoenrasp, eidooiers, heel ei, water, maïzena en suiker.
Breng al roerend aan de kook.
Haal van het vuur en laat afkoelen tot ongeveer 30°C.
Klop vervolgens de boter er stukje voor stukje doorheen.
Zet afgedekt in de koelkast.
Voor de meringue: Klop in een schone kom de eiwitten met een snufje zout stijf.
Voeg geleidelijk de suiker toe tot het schuim glanst en pieken vormt.
Vul de afgekoelde taartbodems met het limoenmengsel en bestrooi met een beetje paneermeel om te voorkomen dat de vullingen elkaar raken.
Spuit of lepel de meringue erop.
Kleur de meringue met behulp van een crème brûlée-brander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de limoen meringue taartjes direct na bereiding voor een knapperige meringue en een frisse limoensmaak.
Voedingswaarden
Calories:
325
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
0.4
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Taart
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch