Limoenaardbeien met amandelroom
Allerhande 2002
Equipment
- Kleine pan met dikke bodem
Ingrediënten
- 1 zakje amandelschaafsel 45 g
- 1 bekertje slankroom 200 ml
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 limoen
- 250 g aardbeien
Instructies
- In droge koekenpan 1 eetlepel amandelschaafsel goudbruin roosteren.
- Op bord laten afkoelen.
- In keukenmachine rest van amandelschaafsel tot poeder malen.
- In kleine pan met dikke bodem slankroom met gemalen amandelschaafsel en suiker al roerend langzaam verwarmen.
- Amandelroom ca. 5 minuten tegen de kook aan houden tot room goed van dikte is, regelmatig roeren.
- Laten afkoelen tot lauwwarm.
- Limoen schoonboenen en schil raspen.
- ½ limoen uitpersen.
- Aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en aardbeien halveren.
- In kom aardbeien omscheppen met limoensap en -rasp.
- Over de schaaltjes verdelen.
- Room op aardbeien scheppen.
- Amandelschaafsel erover strooien.
Voedingswaarden
Calories: 215 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 4 g | Vet: 19 g