Limoennasi met prei en garnalen

Limoennasi met prei en garnalen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak Conimex Nasi Goreng met Kipsaté maaltijdpakket
  • 250 g gebroken sperzieboontjes
  • 1 limoen
  • 4 eetlepel(s) grof gehakte koriander
  • Conimex Wok Olie
  • 400 g rauwe gepelde grote garnalen
  • 1 zak preiringen 300 g

Instructies

  • Kook de rijst (uit het pak) in 12 minuten gaar.
  • Afgieten, met koud water afspoelen en laten afkoelen.
  • Kook ondertussen de sperzieboontjes in ca. 10 minuten in ruim kokend water met wat zout beetgaar.
  • Afgieten en koud spoelen.
  • Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers de limoen uit.
  • Meng de dressingmix (uit het pak) met ½ dl koud water en laat 5 minuten staan.
  • Meng met de sperzieboontjes en de helft van de koriander.
  • Verhit een wok of hapjespan, voeg een scheutje olie toe en wok de garnalen 2 minuten.
  • Voeg 1½ dl koud water en de satésausmix (uit het pak) toe.
  • Goed roeren en 3 minuten zachtjes laten koken.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de preiringen 3 minuten.
  • Voeg de gekookte rijst, de rest van de koriander, de limoenrasp en de nasi goreng kruidenmix (uit het pak) toe.
  • Goed mengen en nog 3 minuten wokken.
  • Voeg naar smaak limoensap toe.
  • Verdeel de nasi over 2-3 borden, schep de garnalen saté ernaast en geef de boontjes er apart bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer er Conimex Kroepoek Cassave bij voor een lekker knappertje en zet pittige Sambal Brandal op tafel voor degene die van een beetje scherp houdt.

Variatietip:

Vervang de boontjes door peultjes. Voeg een in blokjes gesneden tomaat toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Oosters