Linzen met Italaanse worst

Linzen met Italaanse worst

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 stengels bleekselderij
  • 100 gram wortel
  • 1 ui
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 groene Spaanse peper
  • 300 gram linzen
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje salie
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 12 kleine Italiaanse varkensworstjes salcisse, totaal ± 800 gr

Instructies

  • Maak de bleekselderij schoon, was ze en snijd 2 stengels in blokjes.
  • Schrap de wortels, was ze en snijd ze eveneens in blokjes.
  • Hak de ui en 4 knoflookteentjes fijn.
  • Snijd het pepertje in de lengte door, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees zeer fijn.
  • Spoel de linzen in een zeef af en laat ze uitlekken.
  • Doe al deze ingrediënten samen met het laurierblaadje en de salie in een grote pan, voeg 3/4 liter water toe, breng het aan de kook en laat de linzen 45 minuten koken.
  • Snijd de rest van de knoflook en de bleekselderijstengel zeer fijn.
  • Laat de tomaten uitlekken en pureer ze.
  • Verhit de olie in een pan en braad de worstjes hierin rondom aan.
  • Bak de bleekselderij en de knoflook korte tijd mee.
  • Voeg de tomaten toe en laat het geheel op laag vuur 10 minuten stoven.
  • Voeg de linzen en een deel van het kookvocht toe en laat alles nog 10 minuten koken.
  • Maak op smaak af met zout en peper.
  • Als u dit typisch Italiaanse gerecht met knoflookbrood en een salade servert,
  • heeft u een volledige maaltijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Varkensvlees
Land van herkomst Italië