Linzencassoulet met kip
Allerhande 2002
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 kipbraadsticks
- 200 g linzen
- 2 teentjes knoflook
- 1 dikke plak bakbacon vleeswaren
- 2 runderbraadworsten magere
- 3 tomaten
- 1 pot kippenbouillon 340 ml
- 1 dl rode wijn
- 3 takjes tijm
- 2 laurierblaadjes
- versgemalen peper
Instructies
- In braadpan olie verhitten.
- Kipbraadsticks op halfhoog vuur in ca. 5 minuten rondom bruinbakken.
- Intussen in zeef linzen onder stromend water afspoelen en laten uitlekken.
- Knoflook pellen en fijnhakken.
- Bacon in repen snijden.
- Worsten in stukken van 3 cm snijden.
- Knoflook, bacon en worst aan kip toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes meebakken. Af en toe omscheppen.
- Tomaten inkruisen, in kokend water onderdompelen en ontvellen.
- Tomaten in vieren snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Vlees met schuimspaan uit braadpan nemen en op bord leggen.
- In bakvet tomaatblokjes ca. 3 minuten zachtjes bakken.
- Kip uit pot bouillon fijnsnijden.
- Wijn, bouillon, 3 dl water en linzen erdoor roeren.
- Vlees met tijm en laurier erin leggen.
- Peper naar smaak toevoegen.
- Cassoulet afgedekt in ca. 30 minuten zachtjes gaar stoven.
- Opdienen in diepe borden.
- Serveren met donkerbruin stokbrood.
Voedingswaarden
Calories: 495 kcal | koolhydraten: 23 g | Protein: 57 g | Vet: 19 g