Linzencassoulet met kip

Allerhande 2002
Porties: 4
Bereidingstijd: 55 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 kipbraadsticks
  • 200 g linzen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dikke plak bakbacon vleeswaren
  • 2 runderbraadworsten magere
  • 3 tomaten
  • 1 pot kippenbouillon 340 ml
  • 1 dl rode wijn
  • 3 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • versgemalen peper

Instructies

  • In braadpan olie verhitten.
  • Kipbraadsticks op halfhoog vuur in ca. 5 minuten rondom bruinbakken.
  • Intussen in zeef linzen onder stromend water afspoelen en laten uitlekken.
  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • Bacon in repen snijden.
  • Worsten in stukken van 3 cm snijden.
  • Knoflook, bacon en worst aan kip toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes meebakken. Af en toe omscheppen.
  • Tomaten inkruisen, in kokend water onderdompelen en ontvellen.
  • Tomaten in vieren snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Vlees met schuimspaan uit braadpan nemen en op bord leggen.
  • In bakvet tomaatblokjes ca. 3 minuten zachtjes bakken.
  • Kip uit pot bouillon fijnsnijden.
  • Wijn, bouillon, 3 dl water en linzen erdoor roeren.
  • Vlees met tijm en laurier erin leggen.
  • Peper naar smaak toevoegen.
  • Cassoulet afgedekt in ca. 30 minuten zachtjes gaar stoven.
  • Opdienen in diepe borden.
  • Serveren met donkerbruin stokbrood.

Voedingswaarden

Calories: 495 kcal | koolhydraten: 23 g | Protein: 57 g | Vet: 19 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Frankrijk