Linzensalade met spek en blauwe kaas
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 1 blikje linzen à 450 gr
- zout
- versgemalen peper
- 100 gram gerookt spek in stukjes
- 4 eetlepels olijfolie extra viergine
- 100 gram Bleu d'Auvergne
- sap van 1 citroen
- 2 sjalotjes gesnipperd
- 1 eetlepel tijmblaadjes vers
- 60 gram rucola of anders veldsla
Instructies
- Spoel de linzen af onder de kraan totdat het schuim van de linzen is verdwenen.
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak het vet in ca. 15 minuten uit, zodat het knapperig wordt (of koop kant-en-klaar uitgebakken spek).
- Laat het spek uitlekken op keukenpapier.
- Snij de helft van de kaas in stukjes en prak de rest fijn in een schaal.
- Roer 1 eetlepel citroensap, de rest van de olijfolie door de fijngemaakte kaas.
- Breng de dressing op smaak met zout en peper.
- Schep het spek, de stukjes kaas, de sjalotjes en tijm door de dressing.
- Met de linzen met deze dressing en laat ca. 1 uur lekker intrekken.
- Tot slot de rucola/veldsla er door heen mengen.
- Lekker met wat stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
P.S. Bleu d'Auvergne is een blauwschimmelkaas en heeft een mildere smaak dan Roquefort