Linzensalade met spek en blauwe kaas

Linzensalade met spek en blauwe kaas

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blikje linzen à 450 gr
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100 gram gerookt spek in stukjes
  • 4 eetlepels olijfolie extra viergine
  • 100 gram Bleu d'Auvergne
  • sap van 1 citroen
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 1 eetlepel tijmblaadjes vers
  • 60 gram rucola of anders veldsla

Instructies

  • Spoel de linzen af onder de kraan totdat het schuim van de linzen is verdwenen.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak het vet in ca. 15 minuten uit, zodat het knapperig wordt (of koop kant-en-klaar uitgebakken spek).
  • Laat het spek uitlekken op keukenpapier.
  • Snij de helft van de kaas in stukjes en prak de rest fijn in een schaal.
  • Roer 1 eetlepel citroensap, de rest van de olijfolie door de fijngemaakte kaas.
  • Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  • Schep het spek, de stukjes kaas, de sjalotjes en tijm door de dressing.
  • Met de linzen met deze dressing en laat ca. 1 uur lekker intrekken.
  • Tot slot de rucola/veldsla er door heen mengen.
  • Lekker met wat stokbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

P.S. Bleu d'Auvergne is een blauwschimmelkaas en heeft een mildere smaak dan Roquefort
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Salade