Linzenschotel met gerookt spek en prei
Ingrediënten
- 400 g gedroogde linzen
- 1 kg prei
- 75 g boter
- 2 uien fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook geperst
- 200 g gerookt katenspek in blokjes
- 8 eetlepels piccalilly
Instructies
- Spoel de linzen af en kook ze in ruim water met zout in 30-40 minuten gaar.
- Halveer de prei in de lengte, verwijder de stugge bladeren en snijd de worteltjes eraf.
- Snijd de prei vervolgens in stukken van 5 cm.
- Verhit 50 g boter in een hapjespan en voeg de prei toe.
- Stoof de prei in 20 minuten zachtjes gaar.
- Verhit de rest van de boter in een steelpan en bak hierin de ui gedurende 3 minuten zachtjes.
- Voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze nog 1 minuut mee.
- Giet de linzen af en meng ze door het uimengsel.
- Bak in een droge koekenpan de blokjes katenspek bruin en krokant.
- Breng de linzen en prei op smaak met zout en peper en verdeel ze over vier borden.
- Leg de gebakken spekjes er bovenop en serveer de piccalilly ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze hartige linzenschotel met gerookt spek en prei gaat goed samen met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.