Linzenschotel met gerookt spek en prei

Linzenschotel met gerookt spek en prei

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 48 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g gedroogde linzen
  • 1 kg prei
  • 75 g boter
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 200 g gerookt katenspek in blokjes
  • 8 eetlepels piccalilly

Instructies

  • Spoel de linzen af en kook ze in ruim water met zout in 30-40 minuten gaar.
  • Halveer de prei in de lengte, verwijder de stugge bladeren en snijd de worteltjes eraf.
  • Snijd de prei vervolgens in stukken van 5 cm.
  • Verhit 50 g boter in een hapjespan en voeg de prei toe.
  • Stoof de prei in 20 minuten zachtjes gaar.
  • Verhit de rest van de boter in een steelpan en bak hierin de ui gedurende 3 minuten zachtjes.
  • Voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze nog 1 minuut mee.
  • Giet de linzen af en meng ze door het uimengsel.
  • Bak in een droge koekenpan de blokjes katenspek bruin en krokant.
  • Breng de linzen en prei op smaak met zout en peper en verdeel ze over vier borden.
  • Leg de gebakken spekjes er bovenop en serveer de piccalilly ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze hartige linzenschotel met gerookt spek en prei gaat goed samen met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij