Linzensoep van Astrid Veltman v4

Porties: 4
Voorbereidingstijd 3 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 gram groene linzen
  • ½ liter water
  • 1 ui
  • 2 wortels
  • 1 takje selderij
  • boter
  • dl kippenbouillon
  • 1 takje tijm
  • kardemompoeder
  • 50 gram gerookt spek reepjes
  • peper
  • 4 sneetjes bruinbrood
  • zout

Instructies

De dag vooraf:

  • Spoel de linzen en week ze in ½ liter water.

De dag zelf:

  • Maak de ui, de wortels en het selderijtakje schoon en snipper alles fijn.
  • Smelt een klontje boter in een diepe schaal, afgedekt met een velletje keukenpapier, 2 minuten op de smeltstand(± 500 Watt).
  • Roer er de groenten door en zet de schaal, afgedekt (met een bord),
  • 3-5minuten op de hoogste stand in de magnetron.
  • Voeg dan de linzen, het weekvocht, de kippenbouillon, de tijm en 1 mespunt kardemompoeder toe en breng het gerecht, afgedekt, in 4-6 minuten op de hoogste stand aan de kook.
  • Laat de soep, afgedekt, op de sudderstand (650 Watt) in 35-40 minuten verder gaar koken.
  • Steek intussen vormpjes uit het brood en bak die samen met de spekreepjes op de traditionele wijze in de pan.
  • Verwijder het tijmtakje uit de soep en maak de soep (eventueel met een mixer) fijn.
  • Breng op smaak met peper, zout en nog een snufje kardemom.
  • Serveer de broodjes en de spekreepjes erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Als u sneller wilt werken, kunt u de broodvormpjes door ongebakken dobbelsteentjes brood vervangen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Magnetron koken / Soep