Loempia’s met Vulling

Een rustieke oude houten tafel met knapperige loempia’s, gevuld met groenten en gehakt. Enkele loempia’s zijn opengesneden om de vulling te tonen. Ze worden geserveerd met een dipsausje en wat groene garnering.

Loempia's met Vulling

Krokante loempia's gevuld met een smaakvolle mix van groenten en gehakt. Een populaire Aziatische snack, lekker als borrelhapje of onderdeel van een maaltijd.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 50 gr blokjes ham of kippenvlees
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram gehakt
  • olie
  • peper
  • 1 gesneden prei
  • 50 gesneden selderij
  • 50 gram taugé
  • ve-tsin eventueel
  • 50 gram witte kool witte-, spits- etc.
  • zout
  • loempiavellen

Instructies

  • Maak de groenten goed schoon en droog ze.
  • Fruit de 1 teentje knoflook en 1 gesneden prei zachtjes in een paar eetlepels olie.
  • Bak 100 gram gehakt mee en roer het met een vork uit elkaar, zodat het kruimelig wordt.
  • Doe de overige groenten (50 gram taugé, 50 gram witte kool, 50 gram gesneden selderij) erbij en laat nog ± 3 minuten bakken, schep steeds om.
  • Schep tot slot de 50 gr blokjes ham of kippenvlees door het mengsel.
  • Breng de vulling op smaak met peper, zout en een snufje ve-tsin (eventueel) en laat het in een zeef uitlekken, zodat overtollig vocht en vet verdwijnt.
  • Vul de loempiavellen met dit mengsel en bak ze in wat olie krokant.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Serveer de loempia's warm met zoetzure saus of chilisaus.
Wijnadvies:
  • Een frisse witte wijn, zoals een Riesling, of een koud biertje past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 18 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Bijgerecht / Borrelhapjes / Snack / Vlees
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden