Loempia's met Vulling
Krokante loempia's gevuld met een smaakvolle mix van groenten en gehakt. Een populaire Aziatische snack, lekker als borrelhapje of onderdeel van een maaltijd.
Ingrediënten
- 50 gr blokjes ham of kippenvlees
- 1 teentje knoflook
- 100 gram gehakt
- olie
- peper
- 1 gesneden prei
- 50 gesneden selderij
- 50 gram taugé
- ve-tsin eventueel
- 50 gram witte kool witte-, spits- etc.
- zout
- loempiavellen
Instructies
- Maak de groenten goed schoon en droog ze.
- Fruit de 1 teentje knoflook en 1 gesneden prei zachtjes in een paar eetlepels olie.
- Bak 100 gram gehakt mee en roer het met een vork uit elkaar, zodat het kruimelig wordt.
- Doe de overige groenten (50 gram taugé, 50 gram witte kool, 50 gram gesneden selderij) erbij en laat nog ± 3 minuten bakken, schep steeds om.
- Schep tot slot de 50 gr blokjes ham of kippenvlees door het mengsel.
- Breng de vulling op smaak met peper, zout en een snufje ve-tsin (eventueel) en laat het in een zeef uitlekken, zodat overtollig vocht en vet verdwijnt.
- Vul de loempiavellen met dit mengsel en bak ze in wat olie krokant.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Serveer de loempia's warm met zoetzure saus of chilisaus.
- Een frisse witte wijn, zoals een Riesling, of een koud biertje past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 18 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g