Loempiavulling met Gehakt, Garnalen en Specerijen

Een rustieke oude houten tafel met een kleurrijke selectie ingrediënten voor loempiavulling: gehakt, gehakte garnalen, witte kool, ui, knoflook, rode peper en verse kruiden. Alles is mooi gerangschikt in kommetjes en op een houten snijplank, klaar voor gebruik.

Loempiavulling met Gehakt, Garnalen en Specerijen

Deze rijkgevulde loempiavulling zit boordevol smaak: een kruidige mix van gehakt, garnalen, groenten en oosterse specerijen. Perfect voor zelfgemaakte loempia’s!
Porties: 20 loempia's (afhankelijk van formaat)
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blikje bamboespruiten fijn gesneden
  • 500 g gemengd gehakt
  • Beetje hoisinsaus
  • Beetje sesamolie
  • Beetje visolie
  • Fijn gesneden omelet
  • Fijn gesneden wortel
  • Fijngesneden selderij
  • Fijngesneden spitskool of Chinese kool
  • Gember vers, naar smaak
  • Geweekte gedroogde garnalen
  • Gesneden bosuitjes
  • Knoflook vers, naar smaak
  • Ketoembar korianderpoeder, naar smaak
  • Laos galangawortel, naar smaak
  • Sambal naar smaak
  • Trassi gefermenteerde garnalenpasta
  • Uien fijn gesneden

Instructies

  • Wok eerst alle fijngesneden groenten tot ze bijna gaar zijn.
  • Doe ze vervolgens in een grote pan (zonder vuur).
  • Fruit in de wok de uien licht aan, voeg de knoflook toe en bak tot lichtbruin.
  • Voeg het licht gezouten gehakt toe en bak tot het rul en lichtbruin is.
  • Voeg de trassi, sambal, garnalen en gember toe en bak kort mee.
  • Doe dit mengsel bij de groenten in de grote pan en meng goed.
  • Voeg nu de ketoembar, laos, sesamolie, visolie en hoisinsaus toe en meng goed door.
  • Meng als laatste de fijn gesneden omelet en bosuitjes erdoor.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Gebruik deze vulling in filodeeg of loempiavellen, frituur goudbruin en serveer met chilisaus of ketjap.
Wijnadvies:
Heerlijk met een frisse Riesling of droge rosé als tegenhanger van de kruidige smaken.

Voedingswaarden

Calories: 110 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 8 g | Vet: 7 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Kip / Noten / Snack / Varkensvlees / Warme hapjes
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden