Loempiavulling met Gehakt, Garnalen en Specerijen
Deze rijkgevulde loempiavulling zit boordevol smaak: een kruidige mix van gehakt, garnalen, groenten en oosterse specerijen. Perfect voor zelfgemaakte loempia’s!
Ingrediënten
- 1 blikje bamboespruiten fijn gesneden
- 500 g gemengd gehakt
- Beetje hoisinsaus
- Beetje sesamolie
- Beetje visolie
- Fijn gesneden omelet
- Fijn gesneden wortel
- Fijngesneden selderij
- Fijngesneden spitskool of Chinese kool
- Gember vers, naar smaak
- Geweekte gedroogde garnalen
- Gesneden bosuitjes
- Knoflook vers, naar smaak
- Ketoembar korianderpoeder, naar smaak
- Laos galangawortel, naar smaak
- Sambal naar smaak
- Trassi gefermenteerde garnalenpasta
- Uien fijn gesneden
Instructies
- Wok eerst alle fijngesneden groenten tot ze bijna gaar zijn.
- Doe ze vervolgens in een grote pan (zonder vuur).
- Fruit in de wok de uien licht aan, voeg de knoflook toe en bak tot lichtbruin.
- Voeg het licht gezouten gehakt toe en bak tot het rul en lichtbruin is.
- Voeg de trassi, sambal, garnalen en gember toe en bak kort mee.
- Doe dit mengsel bij de groenten in de grote pan en meng goed.
- Voeg nu de ketoembar, laos, sesamolie, visolie en hoisinsaus toe en meng goed door.
- Meng als laatste de fijn gesneden omelet en bosuitjes erdoor.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Gebruik deze vulling in filodeeg of loempiavellen, frituur goudbruin en serveer met chilisaus of ketjap.
Wijnadvies:
Heerlijk met een frisse Riesling of droge rosé als tegenhanger van de kruidige smaken.
Voedingswaarden
Calories: 110 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 8 g | Vet: 7 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 1 g