Longhaas met groene pepersaus en champignons

Longhaas met groene pepersaus en champignons

Longhaas met groene pepersaus en champignons

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 44 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 longhaas van 150 gr.
  • 4 sjalotten
  • 2 el groene peper uit potje
  • 30 cl kalfsfond
  • 4 cl cognac
  • 4 el crème fraîche
  • 250 gram champignons
  • 4 kersttomaatjes
  • 2 el bieslook fijn gesneden
  • olijfolie
  • boter
  • peper
  • zout

Instructies

  • Maak de champignons schoon met behulp van een stukje keukenpapier.
  • Snijd een stukje van het steeltje af.
  • Snijd ze in plakjes. pel en snipper de sjalotjes.
  • Verhit in een steelpannetje wat boter en bak de sjalotjes zachtjes tot ze glazig zijn.
  • Voeg de kalfsfond, de cognac, zout, peper en de groene pepers toe.
  • Laat tot ⅔ inkoken.
  • Voeg de crème fraîche toe.
  • Roer goed door tot een gladde saus.
  • Verwarm een koekenpan met wat boter en een scheutje olie.
  • Bak de champignons en breng op smaak met wat zout en peper.
  • Bestrooi de longhazen met zout en peper.
  • Verhit in een grote koekenpan 20 gr. boter en een scheut olie.
  • Zodra de boter is uit gebruist voeg de longhazen toe.
  • Bak ze tot ze voor jou de juiste gaarheid hebben.
  • Keer regelmatig om.
  • Verdeel de longhazen champignons over de borden.
  • Giet de saus over het vlees, op elk longhaasje een kerstomaatje en bestrooi met de bieslook
  • Serveer met bv. gebakken aardappeltjes
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees