Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Maak de champignons schoon met behulp van een stukje keukenpapier.
- Snijd een stukje van het steeltje af.
- Snijd ze in plakjes. pel en snipper de sjalotjes.
- Verhit in een steelpannetje wat boter en bak de sjalotjes zachtjes tot ze glazig zijn.
- Voeg de kalfsfond, de cognac, zout, peper en de groene pepers toe.
- Laat tot ⅔ inkoken.
- Voeg de crème fraîche toe.
- Roer goed door tot een gladde saus.
- Verwarm een koekenpan met wat boter en een scheutje olie.
- Bak de champignons en breng op smaak met wat zout en peper.
- Bestrooi de longhazen met zout en peper.
- Verhit in een grote koekenpan 20 gr. boter en een scheut olie.
- Zodra de boter is uit gebruist voeg de longhazen toe.
- Bak ze tot ze voor jou de juiste gaarheid hebben.
- Keer regelmatig om.
- Verdeel de longhazen champignons over de borden.
- Giet de saus over het vlees, op elk longhaasje een kerstomaatje en bestrooi met de bieslook
- Serveer met bv. gebakken aardappeltjes