Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Pel en snipper de sjalotten.
- Hak de peterselie fijn.
- Verhit een klontje boter met een scheutje olie en fruit de sjalotten, met wat gemalen tot ze licht kleuren.
- Haal van het vuur en zet apart.
- Verhit een klontje boter met een scheut olijfolie in een koekenpan.
- Bak de longhaas naar de gewenste gaarheid.
- Bestrooi tijdens het bakken met zout en peper.
- Haal de longhaas uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.
- Deglaceer de koekenpan met de sherryazijn.
- Maak de aanbaksels los met een houten lepel.
- Voeg de inhoud van de koekenpan toe aan het uienmengsel.
- Verdeel het vlees over de borden en giet er de saus over.
- Serveer het met bijvoorbeeld sperzieboontjes.