Luchtige Aardappelpuree met Saffraan en Romige Boter

Nederlandse Alt-tekst: Een sfeervolle Mexicaans geïnspireerde presentatie van 'Aardappelpuree met Saffraan'. Een rustieke aardewerken schaal gevuld met romige, goudgele aardappelpuree, subtiel gegarneerd met saffraandraadjes en verse kruiden. De schaal staat op een houten tafel, omringd door kleurrijk Mexicaans tafeltextiel en rustieke accessoires, in een warme en uitnodigende setting.

Luchtige Aardappelpuree met Saffraan en Romige Boter

Romige aardappelpuree met een subtiele smaak van saffraan en een vleugje nootmuskaat – een perfect bijgerecht voor elke maaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g kruimige aardappelen
  • 1 envelopje saffraan
  • Zout
  • dl water
  • 1 dl melk
  • 25 g boter of margarine
  • Witte peper gemalen
  • Nootmuskaat gemalen

Instructies

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in gelijke stukken.
  • Breng in een pan het water aan de kook met saffraan en een snufje zout.
  • Voeg de aardappelen toe en kook ze gaar in 15-20 minuten.
  • Verwarm ondertussen in een steelpannetje de melk samen met de boter tot net tegen de kook aan.
  • Giet de aardappelen af en laat ze kort droogstomen op laag vuur.
  • Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper.
  • Voeg de hete melk en boter toe en klop de puree met een garde of handmixer tot een luchtige, romige textuur.
  • Breng op smaak met gemalen witte peper en een snufje nootmuskaat.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Viognier.
Serveertips:

Serveer deze saffraan-aardappelpuree als bijgerecht bij gebraden kip, gegrilde vis of een stoofschotel.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 4 g | Vet: 5 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch