Luchtige Aubergine Soufflé
Een lichte en luchtige aubergine soufflé met een romige bechamelsaus, perfect als elegant voorgerecht.
Equipment
- kookpan
- mes
Instructies
- Schil de aubergines en snijd ze in stukken.
- Blancheer ze 7-8 minuten in gezouten kokend water en laat uitlekken.
- Hak de aubergines fijn en bak ze in 30 g gesmolten boter.
- Voeg zout, peper en peterselie toe.
- Bestrooi met bloem en meng goed.
- Voeg koude melk toe, roer goed en breng langzaam aan de kook.
- Laat 3-4 minuten sudderen.
- Haal van het vuur en meng de eierdooiers erdoor.
- Klop de eiwitten stijf en vouw ze voorzichtig door het mengsel.
- Vet een soufflévorm in en giet het mengsel erin.
- Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct uit de oven, want een soufflé zakt snel in.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit lichte gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 210 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 7 g | Vet: 14 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 3 g