Luchtige Aubergine Soufflé

Een luchtige aubergine-soufflé met een goudbruine, licht gerezen bovenkant, geserveerd in een rustieke keramische ramekin. Gegarneerd met geraspte kaas en verse basilicumblaadjes, op een houten tafel met zachte, natuurlijke belichting.

Luchtige Aubergine Soufflé

Een lichte en luchtige aubergine soufflé met een romige bechamelsaus, perfect als elegant voorgerecht.
Porties: 6
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g aubergines
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 500 ml melk
  • 3 eieren
  • 1 el gehakte peterselie
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Schil de aubergines en snijd ze in stukken.
  • Blancheer ze 7-8 minuten in gezouten kokend water en laat uitlekken.
  • Hak de aubergines fijn en bak ze in 30 g gesmolten boter.
  • Voeg zout, peper en peterselie toe.
  • Bestrooi met bloem en meng goed.
  • Voeg koude melk toe, roer goed en breng langzaam aan de kook.
  • Laat 3-4 minuten sudderen.
  • Haal van het vuur en meng de eierdooiers erdoor.
  • Klop de eiwitten stijf en vouw ze voorzichtig door het mengsel.
  • Vet een soufflévorm in en giet het mengsel erin.
  • Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer direct uit de oven, want een soufflé zakt snel in.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit lichte gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 7 g | Vet: 14 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch