Luchtige Chocoladekoekjes
Deze luchtige chocoladekoekjes zijn onweerstaanbaar voor chocoladeliefhebbers. Licht, iets kleverig en eenvoudig te maken.
Ingrediënten
- 100 g fijngehakte pecannoten
- 150 g pure chocolade
- 2 eiwitten
- 50 g zeer fijne kristalsuiker
- ½ tl vanille-essence
- Mespunt wijnsteenzuur
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron.
- Klop de eiwitten met het wijnsteenzuur tot zachte pieken ontstaan.
- Voeg éénderde van de suiker toe en klop een minuut door.
- Doe de helft van de resterende suiker erbij en klop tot het schuim stijve pieken vormt.
- Spatel de overgebleven suiker er voorzichtig door.
- Vouw de gesmolten chocolade, gehakte pecannoten en vanille-essence door het schuim.
- Schep kleine hoopjes beslag met voldoende tussenruimte (4 cm) op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de koekjes 10-12 minuten tot ze stevig aanvoelen en de bovenkant gebarsten is.
- Leg het bakpapier met de koekjes op een rooster en laat ze volledig afkoelen.
- Bewaar de koekjes maximaal 3 dagen in een luchtdichte trommel.
Variaties:
- Luchtige gekruide chocoladekoekjes:Voeg 1 eetlepel kaneel toe aan het basisdeeg.
- Luchtige tweekleuren-chocoladekoekjes:Voeg 75 g witte chocoladedruppels toe aan het basisdeeg.
- Luchtige chocoladekoekjes met kersen & walnoten:Voeg 75 g gedroogde kersen toe en vervang de pecannoten door walnoten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze koekjes bij de koffie of als luxe traktatie bij een high tea.
Wijnadvies:
Combineer deze koekjes met een glas Ruby port voor een heerlijke smaakervaring.
Voedingswaarden
Calories: 65 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 1 g | Vet: 4 g | Zout: 0.03 g | Sugar: 6 g