Luchtige Geitenkaassoufflé met Tomaat en Bosui

Een rustieke houten tafel met een versgebakken, goudbruine geitenkaassoufflé met tomaat en bosui, geserveerd in een keramische ramekin. Ernaast liggen verse tomaten, gesneden bosuitjes en een stuk geitenkaas, in een warme en sfeervolle setting.

Luchtige Geitenkaassoufflé met Tomaat en Bosui

Een luchtige geitenkaassoufflé met verse tomaat en bosui, een heerlijk licht gerecht voor elke gelegenheid.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 25 g bloem
  • 25 g boter
  • 2 bosuitjes
  • 2 eieren gescheiden
  • 100 g geitenkaas
  • 1 tl majoraan
  • 2 dl melk
  • 4 tomaten
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de tomaten in vieren en de bosui in ringetjes.
  • Verkruimel de kaas en splits de eieren.
  • Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor.
  • Roer de melk er scheutje voor scheutje door, blijf roeren tot een gladde gebonden saus ontstaat.
  • Roer van het vuur af de eidooiers, kaas en majoraan erdoor, breng op smaak met zout en peper.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel luchtig door de saus.
  • Vet een souffléschaal in en schep het mengsel erin.
  • Strooi de tomaat en bosui erover.
  • Laat de soufflé ± 20 minuten rijzen en goudbruin worden in de oven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer direct uit de oven voor de beste smaak en textuur.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte rosé.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 22 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Kaas / Ovenschotel
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch