Luchtige Griesmeeltimbaaltjes met Boerenjongens en Rode Bessensaus
Deze luchtige griesmeeltimbaaltjes met boerenjongens en een verfijnde rode bessensaus vormen een feestelijk dessert dat perfect is voor de feestdagen!
Ingrediënten
Voor de timbaaltjes:
- 1 liter melk
- 90 g suiker
- 100 g griesmeel
- 1 wijnglas boerenjongens met brandewijn
- 35 g vanillelikeur of 1 theelepel vanille-extract opgelost in 2 eetlepels brandewijn
- 2 eieren gesplitst
- 2 eetlepels geraspte amandelen
- ¼ liter slagroom
Voor de rode bessensaus:
- 1 flesje rode bessensap
- 2 theelepels kaneel of 0 5 dl kaneellikeur
- 1-2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels aardappelzetmeel opgelost in 2 eetlepels water
Instructies
- Breng de melk aan de kook in een pan.
- Meng de suiker met het griesmeel en voeg dit al roerend toe aan de kokende melk.
- Laat het mengsel onder voortdurend roeren indikken.
- Voeg de boerenjongens, vanillelikeur en geraspte amandelen toe en meng goed.
- Haal de pan van het vuur en roer de eidooiers erdoor.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mengsel.
- Spoel de timbaaltjes af met koud water en vul ze met het griesmeelmengsel.
- Laat ze minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
- Maak de rode bessensaus door het bessensap, kaneel, suiker en water in een pan te verwarmen.
- Laat de alcohol verdampen en bind de saus met aardappelzetmeel.
- Stort de opgesteven timbaaltjes op borden en serveer met rode bessensaus en stijfgeklopte slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze heerlijke timbaaltjes op een feestelijk bord, gegarneerd met extra boerenjongens en een takje munt.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Muscat of een licht gekoelde Sauternes, past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 6 g | Vet: 12 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 25 g