Luchtige Kaas-Bieslooksoufflé
Een luchtige kaassoufflé met de frisse smaak van bieslook en belegen Goudse kaas. Perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.
Ingrediënten
Instructies
- Kan als 1 grote of 4 kleine soufflés worden gemaakt.
- Een grote soufflé moet 25 minuten in de oven en de kleintjes 15 minuten.
- Smelt de boter en roer de bloem erdoor.
- Giet er onder goed roeren de bouillon scheutje voor scheutje bij.
- Laat dit tot een saus binden.
- Laat de kaas voorzichtig smelten en breng op smaak met peper, zout en bieslook.
- Splits de eieren en roer de eidooiers door de saus.
- Klop de eiwitten zeer stijf met een snufje zout en spatel ze luchtig door de kaassaus.
- Verdeel de massa over de vorm(pjes) en bak in een op 200 °C voorverwarmde oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct uit de oven.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g