Luchtige Kaas-Bieslooksoufflé

Een rustieke houten tafel met een versgebakken, goudbruine kaas-bieslooksoufflé, geserveerd in een keramische ramekin. Ernaast liggen verse bieslook, een stuk belegen Goudse kaas en een houten lepel, in een warme en sfeervolle setting.

Luchtige Kaas-Bieslooksoufflé

Een luchtige kaassoufflé met de frisse smaak van bieslook en belegen Goudse kaas. Perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.
Porties: 1 grote of 4 kleine soufflés
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 el bieslook fijngehakt
  • 25 g bloem
  • 25 g boter
  • 2 ½ dl bouillon
  • 3 eieren
  • 100 g belegen Goudse kaas geraspt
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Kan als 1 grote of 4 kleine soufflés worden gemaakt.
  • Een grote soufflé moet 25 minuten in de oven en de kleintjes 15 minuten.
  • Smelt de boter en roer de bloem erdoor.
  • Giet er onder goed roeren de bouillon scheutje voor scheutje bij.
  • Laat dit tot een saus binden.
  • Laat de kaas voorzichtig smelten en breng op smaak met peper, zout en bieslook.
  • Splits de eieren en roer de eidooiers door de saus.
  • Klop de eiwitten zeer stijf met een snufje zout en spatel ze luchtig door de kaassaus.
  • Verdeel de massa over de vorm(pjes) en bak in een op 200 °C voorverwarmde oven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer direct uit de oven.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Ovenschotel
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch