Luchtige Kaasovenschotel

Een rustieke houten tafel met een versgebakken, goudbruine kaasovenschotel, geserveerd in een keramische ovenschaal. Ernaast staat een frisse gemengde salade met tomatenplakken, gekruid met zout, peper en een snufje suiker.

Luchtige Kaasovenschotel

Een luchtige kaasovenschotel met een knapperige salade en frisse tomaten, ideaal voor een lichte lunch of diner.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eieren gesplitst
  • 150 g diverse geraspte kaassoorten Goudse, Gruyère, Cheddar
  • 1 tl mosterdpoeder
  • ½ l melk
  • 200 g paneermeel
  • Versgemalen peper
  • Plakken tomaat
  • Knapperige salade gemengde sla
  • 1 tl zout
  • Zout
  • peper
  • snufje suiker voor salade

Instructies

Kaasmengsel:

  • Verwarm de melk in een steelpan en giet over het paneermeel in een kom.
  • Voeg mosterdpoeder, zout, peper, geraspte kaas en losgeklopte eidooiers toe en meng goed.
  • Klop de eiwitten stijf in een aparte kom.
  • Spatel de eiwitten luchtig door het kaasmengsel.

Ovenschotel:

  • Vet een ovenschaal in en giet het kaasmengsel erin.
  • Bak 20-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200-230 °C, tot goudbruin.

Salade:

  • Maak een salade van gemengde sla.
  • Snijd de tomaten in plakken en kruid met zout, peper en een snufje suiker.

Serveren:

  • Serveer de kaasschotel direct uit de oven met de salade en tomaten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Varieer met kaassoorten en voeg verse kruiden toe aan het kaasmengsel.
Wijnadvies:
Pinot Grigio of Sauvignon Blanc (licht, fruitig wit) of Pinot Noir (licht rood).

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Kaas / Ovenschotel / Salade / Zuivel
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch