Luchtige Kaasovenschotel
Een luchtige kaasovenschotel met een knapperige salade en frisse tomaten, ideaal voor een lichte lunch of diner.
Equipment
- 2 kommen
Ingrediënten
Instructies
Kaasmengsel:
- Verwarm de melk in een steelpan en giet over het paneermeel in een kom.
- Voeg mosterdpoeder, zout, peper, geraspte kaas en losgeklopte eidooiers toe en meng goed.
- Klop de eiwitten stijf in een aparte kom.
- Spatel de eiwitten luchtig door het kaasmengsel.
Ovenschotel:
- Vet een ovenschaal in en giet het kaasmengsel erin.
- Bak 20-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200-230 °C, tot goudbruin.
Salade:
- Maak een salade van gemengde sla.
- Snijd de tomaten in plakken en kruid met zout, peper en een snufje suiker.
Serveren:
- Serveer de kaasschotel direct uit de oven met de salade en tomaten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Varieer met kaassoorten en voeg verse kruiden toe aan het kaasmengsel.
Wijnadvies:
Pinot Grigio of Sauvignon Blanc (licht, fruitig wit) of Pinot Noir (licht rood).
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 5 g | Sugar: 2 g