Luchtige Kaassoufflé

Luchtige Kaassoufflé - Receptenplein.nl

Luchtige Kaassoufflé

Een heerlijke, luchtige kaassoufflé met Gruyère en Leerdammer, perfect als lunch of lichte maaltijd.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • ovenschotel

Ingrediënten

  • 50 g bloem
  • 60 g boter
  • 3 eieren
  • 4 eieren gescheiden
  • 100 g Gruyère of belegen Goudse kaas
  • 50 g Leerdammer
  • ¼ l melk
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe.
  • Roer tot een gladde roux.
  • Voeg geleidelijk de melk toe en verwarm met tussenpozen tot een gladde saus ontstaat.
  • Voeg een extra klontje boter toe en breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Klop de eidooiers los en voeg ze van het vuur af toe aan de saus.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze met de geraspte kaas door de saus.
  • Breng het mengsel over in een beboterde ovenschotel en strooi er wat geraspte kaas over.
  • Zet ± 20 minuten in een matig warme oven.
  • De kaassoufflé is klaar als hij goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer direct, met stokbrood of roggebrood.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Chardonnay, past goed bij de romige kaassoufflé.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 28 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Kaas / Ovenschotel / Snack
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch