Luchtige Kaassoufflé
Een heerlijke, luchtige kaassoufflé met Gruyère en Leerdammer, perfect als lunch of lichte maaltijd.
Equipment
- ovenschotel
Ingrediënten
Instructies
- Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe.
- Roer tot een gladde roux.
- Voeg geleidelijk de melk toe en verwarm met tussenpozen tot een gladde saus ontstaat.
- Voeg een extra klontje boter toe en breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Klop de eidooiers los en voeg ze van het vuur af toe aan de saus.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze met de geraspte kaas door de saus.
- Breng het mengsel over in een beboterde ovenschotel en strooi er wat geraspte kaas over.
- Zet ± 20 minuten in een matig warme oven.
- De kaassoufflé is klaar als hij goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct, met stokbrood of roggebrood.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Chardonnay, past goed bij de romige kaassoufflé.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 28 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g