Luchtige Kaassoufflé met Gruyère en Emmentaler
Een klassieke kaassoufflé met Gruyère en Emmentaler, licht en luchtig, perfect voor een elegante lunch of diner.
Ingrediënten
- 1 el boter om in te vetten
- 50 g bloem
- 50 g boter
- Crème fraîche 2 el
- 4 eieren
- 100 g Gruyère geraspt
- 3 dl melk
- Mespunje nootmuskaat
- Peper
- 50 g Emmentaler geraspt
- Zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de vorm in.
- Smelt de boter in een pan, roer de bloem erdoor, voeg scheutje voor scheutje de melk toe en blijf roeren tot een dikgebonden saus ontstaat.
- Roer de geraspte kaassoorten en de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Splits de eieren boven 2 kommen.
- Roer van het vuur af de eidooiers door de kaassaus.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door de saus.
- Schep het mengsel in de vorm en bak in het midden van de oven in ± 40 minuten mooi rijzend en goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct met gemengde sla.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc, past goed bij de kaassoufflé.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 28 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g