Luchtige Kersenmousse met Chocolade
Deze luchtige kersenmousse met romige vla en versieringen van chocolade is een feestelijk en heerlijk eenvoudig dessert.
Ingrediƫnten
- 400 ml slagroom
- 3 el suiker
- 500 ml blanke vla
- 1 pot kersen 380 ml, uitgelekt
- 8 chocoladeblaadjes decoratie
Instructies
- Doe de slagroom en suiker in een beslagkom en klop de slagroom stijf met een mixer.
- Schenk de vla in een andere kom.
- Spatel voorzichtig de opgeklopte slagroom beetje bij beetje door de vla tot een luchtige mousse ontstaat.
- Zet de mousse minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
- Laat de kersen uitlekken in een zeef en dep ze goed droog.
- Schep de helft van de mousse in coupeglazen.
- Leg de uitgelekte kersen erop, houd 8 kersen apart voor de decoratie.
- Schep de rest van de mousse over de kersen en strijk de bovenkant glad.
- Garneer elk glas met 2 kersen en 2 chocoladeblaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer goed gekoeld met extra chocoladeschaafsel voor een luxe uitstraling.Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Ruby Port of een Kirsch past perfect bij de kersenmousse.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 5 g | Vet: 22 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 32 g