Luchtige Kersenmousse met Chocolade

Een realistische foto van kersenmousse, elegant geserveerd in glazen dessertcups op een rustieke houten tafel. De romige, lichtroze mousse is gelaagd met glanzende, sappige kersen, die een prachtig kleurcontrast geven. Bovenop liggen enkele kersen als garnering, samen met delicate chocoladeschaafsels. De mousse heeft een luchtige, fluweelzachte textuur. In de achtergrond staan een schaaltje met extra kersen en een reep pure chocolade, subtiel vervaagd voor een sfeervolle setting.

Luchtige Kersenmousse met Chocolade

Deze luchtige kersenmousse met romige vla en versieringen van chocolade is een feestelijk en heerlijk eenvoudig dessert.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
koelen 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 400 ml slagroom
  • 3 el suiker
  • 500 ml blanke vla
  • 1 pot kersen 380 ml, uitgelekt
  • 8 chocoladeblaadjes decoratie

Instructies

  • Doe de slagroom en suiker in een beslagkom en klop de slagroom stijf met een mixer.
  • Schenk de vla in een andere kom.
  • Spatel voorzichtig de opgeklopte slagroom beetje bij beetje door de vla tot een luchtige mousse ontstaat.
  • Zet de mousse minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Laat de kersen uitlekken in een zeef en dep ze goed droog.
  • Schep de helft van de mousse in coupeglazen.
  • Leg de uitgelekte kersen erop, houd 8 kersen apart voor de decoratie.
  • Schep de rest van de mousse over de kersen en strijk de bovenkant glad.
  • Garneer elk glas met 2 kersen en 2 chocoladeblaadjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer goed gekoeld met extra chocoladeschaafsel voor een luxe uitstraling.

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals een Ruby Port of een Kirsch past perfect bij de kersenmousse.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 5 g | Vet: 22 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 32 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Chocolade / Dessert - Nagerecht / Fruit
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden