Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Luchtige Kersenmousse met Chocolade
Deze luchtige kersenmousse met romige vla en versieringen van chocolade is een feestelijk en heerlijk eenvoudig dessert.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
koelen
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
beslagkom
mixer
Zeef
Spatel
Coupeglazen
Ingrediënten
▢
400
ml
slagroom
▢
3
el
suiker
▢
500
ml
blanke vla
▢
1
pot
kersen
380 ml, uitgelekt
▢
8
chocoladeblaadjes
decoratie
Instructies
Doe de slagroom en suiker in een beslagkom en klop de slagroom stijf met een mixer.
Schenk de vla in een andere kom.
Spatel voorzichtig de opgeklopte slagroom beetje bij beetje door de vla tot een luchtige mousse ontstaat.
Zet de mousse minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Laat de kersen uitlekken in een zeef en dep ze goed droog.
Schep de helft van de mousse in coupeglazen.
Leg de uitgelekte kersen erop, houd 8 kersen apart voor de decoratie.
Schep de rest van de mousse over de kersen en strijk de bovenkant glad.
Garneer elk glas met 2 kersen en 2 chocoladeblaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer goed gekoeld met extra chocoladeschaafsel voor een luxe uitstraling.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Ruby Port of een Kirsch past perfect bij de kersenmousse.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
38
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
32
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden