Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 eieren
- 2 zakjes vanillesuiker
- 10 eetlepels suiker
- 12 eetlepels plantaardige olie
- 12 eetlepels zelfrijzende bloem
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175ºC.
- Vet een cakevorm in en bestrooi met bloem.
- Klop de eieren, suiker en vanillesuiker in een grote kom met een mixer tot een luchtig en schuimig mengsel.
- Voeg voorzichtig de plantaardige olie toe aan het eimengsel en mix tot alles goed gecombineerd is.
- Voeg geleidelijk de zelfrijzende bloem toe aan het mengsel en mix op lage snelheid tot een glad beslag ontstaat.
- Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
- Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 55 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden van de cake wordt gestoken er schoon uitkomt.
- Laat de cake even afkoelen in de vorm voordat je hem uit de vorm haalt en op een rooster laat afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de vanillecake als dessert, eventueel gegarneerd met verse bessen, een toefje slagroom of een glazuur naar keuze. Enjoy! Wijnadvies: Een frisse witte wijn zoals een Muscat of een lichte Sauvignon Blanc zou een mooie aanvulling zijn op dit zoete dessert.Voedingswaarden
Calories: 360 kcal | koolhydraten: 34 g | Protein: 6 g | Vet: 22 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 20 g