Luikse salade van Ch. Brehant

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg prinsessenbonen
  • 1 kg aardappelen
  • 3 dikke sneden gerookt spek
  • 1 scheut azijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • peper
  • zout

Instructies

  • De boontjes schoon maken en koken in zoutwater, gedurende 30 minuten, de aardappelen schillen en in een andere kookpot, gedurende 25 minuten, gaar laten worden.
  • Snij het spek in stukjes en stoof die in een grote pan, zonder toevoeging van andere vetstof.
  • Als het spek mooi gebruind is, een scheutazijn in de pan schudden.
  • Doe de mosterd in een grote slakom.
  • Giet er de boontjes op.
  • Snij de aardappelen in grote stukken en werp ze bovenop de bonen.
  • Voeg er de stukken spek bij en vermeng den alles ondereen.
  • Desnoods bij kruiden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze salade past bij geroosterde varkensrib (dit zonder het gerookt spek). de prinsessenbonen kunnen vervangen worden door in heel kleine stukken gesneden paardenbloem. Dit gerecht is ook voorkinderen uiterst gepast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kinderkoken / Salade / Varkensvlees