Luikse salade van Astrid Veltman

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr asperges
  • 1 theelepel zout
  • 200 gr prinsessenboontjes
  • 1 grote aardappels
  • 50 gr mager spek
  • 1 uitje
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel azijn
  • zout
  • witte peper uit de molen

Instructies

  • Schil en gaar de asperges ,pinkdunne punten en stukken.
  • Was de prinsessenboontjes, reinig ze en kook ze in water met wat zout beetgaar.
  • Kook ook de aardappel in water met wat zout.
  • Spoel de peterselie af, verwijder bruine en droge blaadjes, haal de blaadjes van de steeltjes, dep ze droog en hak ze fijn.
  • Laat de prinsessenbonen in een zeef goed uitlekken en bestrooi ze met wat versgemalen peper en zout.
  • Giet de aardappel af, laat hem uitlekken en snijd hem in staafjes van ½ cm.
  • Reinig de ui en snijd hem in snippers.
  • Snijd het spek in reepjes en bak die uit.
  • Voeg de uisnippers en de gehakte peterselie toe en laat ze een paar minuten fruiten,gebruik hiervoor een ruime pan.
  • Giet er de azijn bij.
  • Snijd de asperges in handzame stukken.
  • Voeg de prinsessenbonen, de aardappelstaafjes en de aspergestukken even bij het spek met de ui om warm te worden en verdeel de warme salade over de 4 borden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Voorgerechten
Land van herkomst België