Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Schil en gaar de asperges ,pinkdunne punten en stukken.
- Was de prinsessenboontjes, reinig ze en kook ze in water met wat zout beetgaar.
- Kook ook de aardappel in water met wat zout.
- Spoel de peterselie af, verwijder bruine en droge blaadjes, haal de blaadjes van de steeltjes, dep ze droog en hak ze fijn.
- Laat de prinsessenbonen in een zeef goed uitlekken en bestrooi ze met wat versgemalen peper en zout.
- Giet de aardappel af, laat hem uitlekken en snijd hem in staafjes van ½ cm.
- Reinig de ui en snijd hem in snippers.
- Snijd het spek in reepjes en bak die uit.
- Voeg de uisnippers en de gehakte peterselie toe en laat ze een paar minuten fruiten,gebruik hiervoor een ruime pan.
- Giet er de azijn bij.
- Snijd de asperges in handzame stukken.
- Voeg de prinsessenbonen, de aardappelstaafjes en de aspergestukken even bij het spek met de ui om warm te worden en verdeel de warme salade over de 4 borden.