Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 200 g extra bittere chocolade
- 200 g roomboter
- 2-3 eetlepels bloem
- 3 eieren
- 3 eierdooiers
- 100 g suiker
- Cacaopoeder
- Boter om in te vetten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Breng een pan met ruim water aan de kook.
- Breek de chocolade in stukjes boven een steelpan en voeg de boter toe.
- Hang de steelpan in de pan met water (au bain-marie) en houd het water tegen de kook aan.
- Laat de chocolade in ongeveer 5 minuten smelten, af en toe roeren.
- Vet de soufflévormpjes in met boter en bestuif met bloem.
- Schud het overtollige bloem eruit.
- Klop met een mixer de eieren, eierdooiers en suiker in ongeveer 2 minuten tot een romige, lichtgele massa.
- Giet het chocolademengsel bij de eiermassa en bestrooi met 1 eetlepel bloem.
- Spatel het geheel luchtig door elkaar.
- Verdeel het chocoladebeslag over de vormpjes.
- Bak de cakejes in het midden van de oven gedurende 10-12 minuten (de binnenkant blijft zacht).
- Leg een bord op elk vormpje, keer om en laat ongeveer 30 seconden rusten.
- Til voorzichtig de vormpjes van de cakejes af.
- Bestrooi de cakejes met cacaopoeder.
- Serveer direct, bijvoorbeeld met lobbig geklopte (ongezoete) slagroom of een bolletje notenijs.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een glas Ruby Port of een volle rode dessertwijn zoals Banyuls.
Voedingswaarden
Calories: 430 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 7 g | Vet: 32 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 25 g