Luxe Lava Chocolade Cakejes

Luxe Lava Chocolade Cakejes

Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 28 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g extra bittere chocolade
  • 200 g roomboter
  • 2-3 eetlepels bloem
  • 3 eieren
  • 3 eierdooiers
  • 100 g suiker
  • Cacaopoeder
  • Boter om in te vetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Breng een pan met ruim water aan de kook.
  • Breek de chocolade in stukjes boven een steelpan en voeg de boter toe.
  • Hang de steelpan in de pan met water (au bain-marie) en houd het water tegen de kook aan.
  • Laat de chocolade in ongeveer 5 minuten smelten, af en toe roeren.
  • Vet de soufflévormpjes in met boter en bestuif met bloem.
  • Schud het overtollige bloem eruit.
  • Klop met een mixer de eieren, eierdooiers en suiker in ongeveer 2 minuten tot een romige, lichtgele massa.
  • Giet het chocolademengsel bij de eiermassa en bestrooi met 1 eetlepel bloem.
  • Spatel het geheel luchtig door elkaar.
  • Verdeel het chocoladebeslag over de vormpjes.
  • Bak de cakejes in het midden van de oven gedurende 10-12 minuten (de binnenkant blijft zacht).
  • Leg een bord op elk vormpje, keer om en laat ongeveer 30 seconden rusten.
  • Til voorzichtig de vormpjes van de cakejes af.
  • Bestrooi de cakejes met cacaopoeder.
  • Serveer direct, bijvoorbeeld met lobbig geklopte (ongezoete) slagroom of een bolletje notenijs.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een glas Ruby Port of een volle rode dessertwijn zoals Banyuls.

Voedingswaarden

Calories: 430 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 7 g | Vet: 32 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Chocolade / Nagerecht - Dessert / Tussendoortje
Land van herkomst Nederland