Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Luxe Lava Chocolade Cakejes
Porties:
8
personen
Bereidingstijd:
28
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
soufflévormpjes
(inhoud ca. 1 1/2 dl)
Oven
Steelpan
mixer
kom
Zeef
Ingrediënten
▢
200
g
extra bittere chocolade
▢
200
g
roomboter
▢
2-3
eetlepels
bloem
▢
3
eieren
▢
3
eierdooiers
▢
100
g
suiker
▢
Cacaopoeder
▢
Boter om in te vetten
Instructies
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Breng een pan met ruim water aan de kook.
Breek de chocolade in stukjes boven een steelpan en voeg de boter toe.
Hang de steelpan in de pan met water (au bain-marie) en houd het water tegen de kook aan.
Laat de chocolade in ongeveer 5 minuten smelten, af en toe roeren.
Vet de soufflévormpjes in met boter en bestuif met bloem.
Schud het overtollige bloem eruit.
Klop met een mixer de eieren, eierdooiers en suiker in ongeveer 2 minuten tot een romige, lichtgele massa.
Giet het chocolademengsel bij de eiermassa en bestrooi met 1 eetlepel bloem.
Spatel het geheel luchtig door elkaar.
Verdeel het chocoladebeslag over de vormpjes.
Bak de cakejes in het midden van de oven gedurende 10-12 minuten (de binnenkant blijft zacht).
Leg een bord op elk vormpje, keer om en laat ongeveer 30 seconden rusten.
Til voorzichtig de vormpjes van de cakejes af.
Bestrooi de cakejes met cacaopoeder.
Serveer direct, bijvoorbeeld met lobbig geklopte (ongezoete) slagroom of een bolletje notenijs.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een glas Ruby Port of een volle rode dessertwijn zoals Banyuls.
Voedingswaarden
Calories:
430
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
32
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Chocolade
/
Dessert - Nagerecht
/
Tussendoortje
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Kerst
/
Moederdag
/
Vaderdag
/
Valentijnsdag
/
Verjaardag