Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 500 g mascarpone
- 200 g slagroom
- ½ vanillestokje merg eruit geschraapt
- 375 g frambozen
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels gezeefde poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en bereid het bladerdeeg volgens de verpakking voor.
- Rol het deeg met het meegerolde bakpapier direct uit op de bakplaat.
- Vouw ongeveer 1 cm van het deeg naar binnen, zodat er een opstaande rand ontstaat.
- Prik gaatjes met een vork in de bodem.
- Bak de bodem in het midden van de oven in 15-18 minuten goudbruin.
- Laat na het bakken afkoelen op een rooster.
- Klop de slagroom op met het vanillemerg en de kristalsuiker en meng met de mascarpone.
- Verdeel de crème gelijkmatig over de bodem tot aan de rand en beleg met de frambozen.
- Net voor het serveren, bestuif met gezeefde poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Vervang de frambozen door een willekeurig seizoensfruit of beleg de taart met gegrilde nectarines.
Serveer de plaattaart bij voorkeur vers voor de beste smaak.
Serveer de plaattaart bij voorkeur vers voor de beste smaak.