Luxe Ossenhaas Gamba Burger

Luxe surf & turf burger met een sappige ossenhaas patty, gegrilde gambas, verse sla, tomaat en gesmolten kaas op een brioche broodje, geserveerd met knapperige frietjes.

Luxe Ossenhaas Gamba Burger

Malse ossenhaas met gamba's en knoflook, afgemaakt met cocktailsaus en limoen. Een luxe burger voor speciale gelegenheden.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Total time 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Kruid de ossenhaas met peper en zout.
  • Bak de ossenhaas in de margarine of olie aan beide kanten bruin.
  • Plaats de ossenhaas in een voorverwarmde oven van 150 °C.
  • Verhit de ossenhaas tot een kerntemperatuur van 57 °C (meet met een vleesthermometer).
  • Haal de ossenhaas uit de oven en laat 10 minuten rusten.
  • Pel de gamba's en maak ze schoon.
  • Breng de gamba's op smaak met peper en eventueel zout.
  • Bak de gamba's in de margarine of olie met de knoflook.
  • Snijd de ossenhaas in plakjes.
  • Snijd de broodjes open.
  • Beleg de broodjes met sla, ossenhaas en gamba's.
  • Knijp limoensap over de burger.
  • Doe de cocktailsaus over de burger.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de burger direct.
Wijnadvies:
Rosé wijn of een lichte rode wijn, zoals Pinot Noir.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 40 g | Vet: 25 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Hoofdgerechten / Rundvlees / Zeevruchten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden