Luxe Ossenhaas Gamba Burger
Malse ossenhaas met gamba's en knoflook, afgemaakt met cocktailsaus en limoen. Een luxe burger voor speciale gelegenheden.
Equipment
Ingrediënten
- 1 limoen
- 15 gram Bertolli margarine met olijfolie
- 2 broodjes
- 2 eetlepels Hellmann's Real
- 2 gamba's
- 200 gram ossenhaas
- 4 teentjes knoflook grof gesneden
- Peper
- Zout
Instructies
- Kruid de ossenhaas met peper en zout.
- Bak de ossenhaas in de margarine of olie aan beide kanten bruin.
- Plaats de ossenhaas in een voorverwarmde oven van 150 °C.
- Verhit de ossenhaas tot een kerntemperatuur van 57 °C (meet met een vleesthermometer).
- Haal de ossenhaas uit de oven en laat 10 minuten rusten.
- Pel de gamba's en maak ze schoon.
- Breng de gamba's op smaak met peper en eventueel zout.
- Bak de gamba's in de margarine of olie met de knoflook.
- Snijd de ossenhaas in plakjes.
- Snijd de broodjes open.
- Beleg de broodjes met sla, ossenhaas en gamba's.
- Knijp limoensap over de burger.
- Doe de cocktailsaus over de burger.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de burger direct.
Wijnadvies:
Rosé wijn of een lichte rode wijn, zoals Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 40 g | Vet: 25 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g