Maaltijdsalade met haring en tomaten
Een frisse maaltijdsalade met haring, tomaten, en een romige dressing – een perfecte combinatie van smaken voor iedere gelegenheid!
Equipment
- Sla-centrifuge
- mes
- grote kom
Ingrediënten
Instructies
- Kook de aardappelen in water met zout tot ze net gaar zijn.
- Giet de aardappelen af en snijd ze in blokjes.
- Schrap de worteltjes, snijd ze in schuine plakjes en kook ze 3 minuten in water met zout.
- Snijd de sla in dunne reepjes, was deze en droog de sla in een sla-centrifuge.
- Was de tomaten en snijd ze in partjes.
- Snijd de haringen in stukjes.
- Klop een dressing van de mayonaise, de yoghurt, de knoflook, peper en zout naar smaak en 3 eetlepels van de dille.
- Schep de aardappel, wortel, sla, tomaten, haring en de dressing door elkaar.
- Bestrooi de salade met de rest van de dille.
- Serveer de salade met stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Deze maaltijdsalade is perfect voor een lunch of een lichte avondmaaltijd. Voeg wat stokbrood toe voor een extra crunch.
Wijnadvies:
Een Stefano Fino Sherry past uitstekend bij de zoute haring en de frisse groenten in de salade.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 14 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 6 g