Maaltijdsalade met oude of overjarige Goudse

Maaltijdsalade met oude of overjarige Goudse

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gram jonge spinazie
  • 200 gram Goudse kaas oude of overjarige / aan een stuk
  • 100 gram pijnboompitten
  • 50 gram Mon Chou
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels slagroom of crème fraîche
  • eetlepel limoensap - of citroensap
  • zout
  • 12 zwarte olijven ontpitte
  • 2 bosuitjes
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Spoel de spinazie enkele malen in ruim koud water, laat de groente uitlekken, maak ze daarna zo droog mogelijk (slacentrifuge) en verwijder alle stelen.
  • Verbrokkel de kaas of snijd hem in heel kleine blokjes.
  • Verhit een droge koekenpan en laat daarin de pitten onder voortdurend roeren goudbruin roosteren.
  • Neem de pan, zodra de pitten lekker beginnen te ruiken, van het vuur.
  • Spreid de pitten op een koud bord uit en laat ze volkomen afkoelen.
  • Klop met een keukenmachine een gladde saus van de roomkaas, de olijfolie, de slagroom of crème fraîche en het limoen- of citroensap en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Hak de olijven in kleine stukjes en snipper de bosuitjes.
  • Schep de spinazie, de helft van de kaas, de helft van de pijnboompitten, olijven en bosuitjes luchtig door elkaar.
  • Verdeel de salade over de borden en strooi er de rest van de kaas en van de pijnboompitten over.
  • Serveer er de kaassaus apart in een sauskom bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er dunne sneetjes warm ciabattabrood bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Salade