Maaltijdsalade van doperwtjes met ham

Maaltijdsalade van doperwtjes met ham

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 5 aardappels
  • zout
  • 2 dl sinaasappelsap
  • 500 gram doperwtjes diepvries
  • 1 ui
  • 3 plakken ham á 50 gr *
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 eetlepels olie
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 theelepels mierikswortel potje
  • peper
  • 4 sprietjes bieslook

Instructies

  • Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze schrikken, pel ze en laat ze afkoelen.
  • Schil en was de aardappelen, kook ze ± 15 minuten in een pan met weinig water en zout, giet ze af, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.
  • Kook de doperwten ± 10 minuten in een pan met het sinaasappelsap, giet ze boven een kommetje af en laat ze afkoelen.
  • Pel de ui en snijd hem in dunne ringen.
  • Snijd de ham in reepjes.
  • Doe 3 eetlepels sinaasappelvocht, het citroensap, de olie, mosterd, mierikswortel, zout en peper in een kommetje en roer dit tot een sausje.
  • Doe de aardappelen, doperwten, ui en ham in een schaal, schenk er het sausje over en schep alles voorzichtig door elkaar.
  • Zet de salade tot het gebruik afgedekt in de koelkast en schep de salade dan nogmaals om.
  • Snijd de eieren in plakjes en verdeel die over de salade.
  • Knip de bieslook erboven fijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

* Als variatie kunt u ook 75 gr dun gesneden rauwe ham en 75 gr belegen
kaas nemen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Salade / Varkensvlees / Vlees