Maaltijdsalade van doperwtjes met ham
Ingrediënten
Instructies
- Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze schrikken, pel ze en laat ze afkoelen.
- Schil en was de aardappelen, kook ze ± 15 minuten in een pan met weinig water en zout, giet ze af, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.
- Kook de doperwten ± 10 minuten in een pan met het sinaasappelsap, giet ze boven een kommetje af en laat ze afkoelen.
- Pel de ui en snijd hem in dunne ringen.
- Snijd de ham in reepjes.
- Doe 3 eetlepels sinaasappelvocht, het citroensap, de olie, mosterd, mierikswortel, zout en peper in een kommetje en roer dit tot een sausje.
- Doe de aardappelen, doperwten, ui en ham in een schaal, schenk er het sausje over en schep alles voorzichtig door elkaar.
- Zet de salade tot het gebruik afgedekt in de koelkast en schep de salade dan nogmaals om.
- Snijd de eieren in plakjes en verdeel die over de salade.
- Knip de bieslook erboven fijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
* Als variatie kunt u ook 75 gr dun gesneden rauwe ham en 75 gr belegen
kaas nemen.
kaas nemen.