Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 gr Maasbaarsfilets 4 plakken
- ½ liter visbouillon
- 2 dl room
- 2 dl blond bier
- 2 dl vleesbouillon
- 200 gr boter
- 6 jonge wortelen
- ½ knolselder
- ½ citroen
- peper
- zout
Instructies
- Laat ½ liter visbouillon samen met de room tot ⅓ inkoken.
- Voeg vervolgens de seizoens toe en laat weer tot ⅓ inkoken.
- Snijd de wortelen en de selder in jullienne en pocheer die in de vleesbouillon tot ze net gaar zijn.
- Leg de plakken Maasbaarsfilets op een ingeboterde braadslee, kruid met peper en zout,
- voeg de ingesneden halve citroen toe en giet de rest van de visbouillon over de filets.
- Schuif de slee 7 minuten in een oven van 200°C.
- Klop intussen de boter onder de saus en kruid.
- Schik de Maasbaars op een bord, nappeer ze met de roomsaus en strooi er de uitgelekte groentesnippers over
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer hier een Seizoens bij!