Maasbaars met Seizoens Groenten

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gr Maasbaarsfilets 4 plakken
  • ½ liter visbouillon
  • 2 dl room
  • 2 dl blond bier
  • 2 dl vleesbouillon
  • 200 gr boter
  • 6 jonge wortelen
  • ½ knolselder
  • ½ citroen
  • peper
  • zout

Instructies

  • Laat ½ liter visbouillon samen met de room tot ⅓ inkoken.
  • Voeg vervolgens de seizoens toe en laat weer tot ⅓ inkoken.
  • Snijd de wortelen en de selder in jullienne en pocheer die in de vleesbouillon tot ze net gaar zijn.
  • Leg de plakken Maasbaarsfilets op een ingeboterde braadslee, kruid met peper en zout,
  • voeg de ingesneden halve citroen toe en giet de rest van de visbouillon over de filets.
  • Schuif de slee 7 minuten in een oven van 200°C.
  • Klop intussen de boter onder de saus en kruid.
  • Schik de Maasbaars op een bord, nappeer ze met de roomsaus en strooi er de uitgelekte groentesnippers over

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer hier een Seizoens bij!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst België