Macaroni met ham en kool

Macaroni met ham en kool

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ groene kool
  • 300 gram macaroni
  • 200 gram gekookte hamblokjes
  • 150 gram Hüttenkase
  • 2 teentjes knofllook
  • 50 gram boter
  • zout versgemalen peper
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel(s) knoflook-peterselie-olie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden C. (hetelucht 220 graden C)
  • Snij de kool in dunne repen en was ze.
  • Kook de kool in water met een beejte zout ca. 5 min. en spoel de kool koud.
  • Laat de kool uitlekken in een vergiet.
  • Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Pel en snij de knoflook in zeer dunne plakjes.
  • Verhit de boter in en ruime pan.
  • Bak de knoflook in ca. 1 min. goudbruin, voeg dan de hamblokjes en de fijn gesneden kool toe en bak dit even mee.
  • Giet de macaroni af, meng de macaroni met de knofllok-peterselie-olie door het koolmengsel en breng op smaak met peper en zout.
  • Warm de macaroni goed door, haal de pan van het vuur en roer 2 losgeklopte eieren erdoor.
  • Schep de macaroni in een ovenschaal.
  • Klop de overige 2 eieren los de Hüttenkase en verdeel het over de macaroni.
  • Laat de macaroni midden in de oven in ca. 15 min. gratineren.

Notities / Tips / Wijnadvies

vegetarisch

vervang de hamblokjes door uitgelekte tomatenblokjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Varkensvlees
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch