Macaroni met kaas van Hetty van Es

Macaroni met kaas van Hetty van Es

Lekker ouderwets...
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 225 gram ongekookte macaroni
  • 50 gram boter
  • 2 ½ eetlepel bloem
  • 275 gram geraspte belegen Cheddar kaas
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 750 ml melk
  • 30 gram boter
  • 50 gram broodkruimels paneermeel
  • snufje paprikapoeder

Instructies

  • Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
  • Smelt 50 gr boter in een pan op middelmatig vuur.
  • Roer er net zoveel bloem doorheen totdat er een roux ontstaat.
  • Voeg de melk langzaam roerend aan de roux toe.
  • Roer de Cheddar en Parmezaanse kaas er doorheen, zet het vuur laag totdat alle kaas gesmolten is en de saus een beetje dik is.
  • Schep de macaroni in een ovenschaal, giet de kaassaus erover en roer alles goed door elkaar.
  • Smelt de resterende boter in een koekenpan op middelmatig vuur.
  • Voeg de broodkruimels toe en bak ze bruin aan.
  • Verspreid ze egaal over de macaroni en bestrooi ze tenslotte met een beetje paprikapoeder.
  • Bak 30 minuten op 180 graden Celsius (Gasoven stand 4). Eet op als het nog warm is!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Pasta